Ferieplanlægning

 

Få styr på medarbejdernes ferie med Zenajour's ferieplanlægning, så I kan lave vagtplan eller have styr på hvor mange medarbejdere der er til rådighed på ethvert givent tidspunkt.

Alle har ret til ferie og ofte hænger medarbejdernes glæder også sammen med deres mulighed for at holde ferie når det passer dem og deres eventuelle familie.

Det kan dog skabe nogle problemer for virksomheden, hvis der ikke holdes styr på hvornår bestemte medarbejdere vælger at afholde deres ferie.

Derfor kan det godt betale sig at anskaffe et intranet med indbygget ferieplanlægningsværktøj, så I nemt og hurtigt kan få et overblik over personalets ferie.

Hvorfor er det vigtigt?

I enhver given virksomhed vil de fleste medarbejdere formodentligt afholde noget af deres ferie henover sommeren og mange af dem, især dem med børn, holder ferie mere eller mindre samtidigt.

Derfor kan det godt betale sig, at starte ferieplanlægningen i god tid.

Med grundig og rettidig ferieplanlægning i Zenajour.com kan I:

  • Få et overblik over de ansattes ferieuger.
  • Se hvor mange ansatte der er på arbejde i en given periode og hvor mange der er på ferie.
  • Simplificerer planlægningsprocessen, ved at medarbejdere kan anmode om ferie i bestemte perioder.
  • Se ferieplaner for alle virksomhedens ansatte eller for en bestemt afdeling.
  • Tilrettelægge en ferieplan der imødekommer de ansattes ønsker = tilfredse medarbejderer. 
  • Tilrettelægge en ferieplan der tilgodeser, at bestemte afdelinger f.eks. ikke er underbemandede udenfor hovedferierne.

Ferieplanlægningen med Zenajour.com kan optimere virksomheden

Ofte sker ferieplanlægning i en dialog mellem HR funktionen, arbejdsgiver og den ansatte, men nogle gange kan det være nødvendigt med et system til at håndtere det.

Det kan være hurtigere og mere effektivt med et feriesystem, hvor der ikke skal sendes mails eller holdes møder, for at aftale ferieperioder.

God ferieplanlægning giver også mulighed for at optimere virksomheden på flere forskellige måder. Det er blandt andet muligt at bruge ferieplanlægningsværktøjet til at finde ud af, om I har den rette bemanding på arbejdspladsen.

Er der udenfor hovedferien et større antal medarbejdere der holder ferie på samme tid, kan du holde øje med, om I har et passende antal ansatte.

Er de tilbageværende medarbejdere nødsaget til at gå på overarbejde for at kompensere for de ferierende, kan noget tyde på, at der er et forretningsmæssigt fornuftigt antal medarbejdere i den pågældende afdeling.

Kan de tilbageværende medarbejdere sagtens klare de ekstraopgaver der kommer, har du muligvis for mange ansatte i afdeling, til at det giver forretningsmæssig mening.

Gladere medarbejdere med Zenajour.com

Medarbejdernes trivsel er vigtig for enhver velfungerende arbejdsplads.

Én måde at fremme trivslen på arbejdspladsen, er ved at give medarbejderne mulighed for at bestemme hvornår de gerne vil holde ferie. Det er nemlig vigtigt, at de har mulighed for at koble af og have uforstyrret tid med deres familie og venner når de har brug for det.

En anden måde at øge medarbejders trivsel og glæde på er ved at sørge for, at arbejdspladsen ikke er underbemandet i perioder der ligger udenfor hovedferierne og højtiderne som sommerferien, jul og påske.

Når arbejdspladsen eller afdelingen er underbemandet, skaber det en travlere arbejdsdag for de tilbageværende.

Dette er ikke nødvendigvis problematisk hvis det høre til sjældenhederne, men sker det ofte, kan det skabe frustrationer og følelser af stress og irritation hos de ansatte.

Se flere funktioner her Kontakt os her

Hold dig opdateret


Er du nysgerrig på hvordan Zenajours CRM. & intranet kan hjælpe med at optimering af den interne
kommunikation, projektstyrring, timesags registrering og pipeline, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi lover, at vi ikke spammer dig dagligt.