Årshjul

 

Der sker meget i løbet af et år, også for virksomheder. Med Zenajours årshjul kan du skabe en overskueligt plan for virksomhedens indsatser og projekter i det pågældende år.

Står jeres virksomhed og mangler et planlægningsværktøj, er et årshjul et helt fantastisk godt redskab at have.

Med Zenajour's årshjul kan I nemlig planlægge forskellige forløb, opgaver, større og mindre events og lignende på en overskuelig og effektiv måde, det giver et rigtigt godt indblik i hvor man er!

Sådan virker årshjulet i Zenajour.com 

Et årshjul er en grafisk kalenderoversigt, der bruges til at visualisere og skabe overblik over vigtige opgaver på en årlig basis.

Typisk bliver et årshjul brugt til at nedbryde en virksomheds generelle strategi til mindre dele og projekter, så der lettere kan opstilles deadlines og planlægge disse.

Der findes flere forskellige former for årshjul, som alle er designet forskelligt. Hvilken jeres virksomhed skal vælge, afhænger af hvordan I arbejder og hvad I ønsker, at årshjulet skal bruges til.

Med et årshjul kan I:

 • Planlægge virksomhedens aktiviteter for hele året.
 • Planlægge ét enkelt projekt der strækker sig over et helt år.
 • Skabe tryghed for ledere og ansatte, ved at give alle overblik og struktur over årets faser og arbejdsopgaver.
 • Overskueliggøre og planlægge efter gentagende aktiviteter.
 • Analysere jeres arbejdsprocesser og blive bevidst om virksomhedens spidsbelastningsperioder samt mindre travle perioder.
 • Lægge en arbejdsplan og en struktur for året, der forsøger at tage hensyn til virksomheden som helhed.
 • Lægger planer for forskellige dele af virksomheden på én gang, så som ledelsen, konsulenter, salgsafdelingen osv.

Som virksomhed kan man sagtens arbejde med flere forskellige årshjul på én gang, hvis man gerne vil kunne visualisere forskellige projekter ned til mindste detalje.

Et godt planlægningsværktøj

Når årshjulet skal laves, er det en god idé at involvere de forskellige dele af virksomheden, så der bliver taget hensyn til de individuelle afdelinger og eller funktioners behov.

Det er dog ikke kun et værktøj til fremadrettet planlægning og overskueliggørelse. Det kan også bruges i evalueringen ved årets slutning:

 • Overholdte I den plan I have lagt?
 • Hvis ikke, hvor gik det så galt?
 • Var der noget, I ikke have taget højde for?
 • Hvis det gik efter planen, er det også værdifuld information og erfaring at tage med videre til planlægningen af næste års aktiviteter og projekter.

I vil også kunne se jeres spidsbelastningsperioder og måske forsøge at flytte nogle aktiviteter fra de travle perioder til en måned, hvor I havde tid i overskud.

Værdiskabende styring

Værdiskabende styring er noget enhver virksomhed stræber efter.

At lægge en plan for projekter og aktiviteter skal gerne skabe værdi for deltagerne og den skal give mening at følge.

Derfor kan det godt betale sig at sammentænke processer og praksisser på tværs af afdelinger, funktioner og institutioner, så de komplimenterer og understøtter hinanden og virksomhedens interne adfærd.

Et årshjul bidrager også med et mere fornuftig og effektiv tidsbrug. Når alle medarbejdere eller projektdeltagere kan tilgå informationer om projektets forskellige faser, skaber det mere forståelse for arbejdsprocesserne og de mål der arbejdes hen imod.

Når alle kan tilgå de samme informationer, kan I også drage nytte af teamets fælles og forskellige kompetencer og erfaringer gennem videndeling.

Se flere funktioner her Kontakt os her

Hold dig opdateret


Er du nysgerrig på hvordan Zenajours CRM. & intranet kan hjælpe med at optimering af den interne
kommunikation, projektstyrring, timesags registrering og pipeline, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi lover, at vi ikke spammer dig dagligt.