Indblik i mulighederne med Zenajour.com

Udgivet d. 04 jun, 2019

Teamet I Zeanjour.com har alle massiv og stor erfaring med effekten og indsatserne bag hhv. CRM. & Intranet systemer - og vores brainstorm gav nedenstående liste af overskrifter som vi helt naturligt peger på som “naturlige” områder at implementerer i sin Zenajour.com løsning, men det geniale med systemet er at du kan tilpasse og bruge det så det er 100% tilpasset jeres forretning og behov.  

Herunder finder du en række screenshots og beskrivelser fra vores software.

Nyt fra LEDELSEN, INDEHAVER eller “bare” fra ADMINISTRATIONEN 

Skærmbillede 2022 09 28 Kl. 10.17.08

Via det inutiative Zenajour.com er det super nemt at oprette og dele sine vigtige og relevante nyheder med sine kollegaer, og så er det egentligt ligegyldigt om man er en lille, mellem eller stor virksomhed.  

Så den dialog og information der ofte glipper i vores travle hverdag, bliver med Zenajour.com meget synlig og super nem, at få delt i hele virksomheden og dermed er alle informeret og som i sidste ende betyder højere medarbejdertilfredshed og skaber den tryghed der ligger i at være med og informeret. 

OPGAVESTYRING omkring kunder, projekter og samarbejdet

Skærmbillede 2022 10 04 Kl. 09.03.08

En af vores store ambitioner med Zenajour.com - er at vores kunder skal opleve det at arbejde med styring af sine opgaver som en mere intuitiv oplevelse og via denne super vigtige og relevante funktion på tværs af både CRM systemet og Intranettet bliver det nu - meget nemmere at opnå oplevelsen af at have styr på de MANGE opgaver man har som iværksætter og selvstændig.   

PROJEKTSTYRING

Skærmbillede 2022 10 04 Kl. 09.00.14

Så snart en kunde er oprettet, så er muligheden for at arbejde på tværs af alle Zenajour.com funktionerne via vores intuitive projektstyringsmodul. Så det bliver nemmere og mere intuitivt end nogensinde at arbejde med projekter via Zenajour.com - I vil elske vores Projektstyring´s funktioner og styring.  

DOKUMENTHÅNDTERING

Skærmbillede 2022 10 04 Kl. 09.07.45

Hvor mange har I ikke oplevet at man godt ved at der er et dokument til en sag, et projekt eller “bare” et internt dokument som man VED findes - men hvor pokker er det nu det er? 

Via den smarte “fil” funktion i Zenajour.com - er det nu nemmere end nogensinde at oprette, gemme og dermed dele i virksomheden alle relevante dokumenter. 

FERIEKALENDER

Skærmbillede 2022 10 04 Kl. 09.19.27

Med intranet i tankerne har vi lavet “håndbøger” funktionen under vores HR modul, hvori det er muligt og nemt at oprette en fælles feriekalender - det i sig selv er der mange der har, men nu via Zenajour.com er det igen et offentligt dokument - og atter opleves det tydeligt at der er styr på og styring af virksomheden.    

KUNDESTYRING - CRM.

Skærmbillede 2022 10 04 Kl. 08.46.55

En af de store ambitioner med Zenajour.com er, at levere et smedigt, pris attraktivt og ikke mindst super intuitivt CRM system og engang for alle indfri de generelle behov som rækker så rigeligt for langt de fleste iværksættere og selvstændiges behov.  

VAGTPLAN - BEMANDINGSPLAN osv.

Skærmbillede 2022 10 04 Kl. 09.29.25

Kært barn har mange navne, men vi vil bare gøre opmærksom på en af de mange forventninger I med rette kan forvente af Zenajour.com er selvfølgeligt at I kan benytte jer af at gøre alle jeres dokumenter synlige for dem - som det har relevans for og via adm.funktionen kan I selv styre hvem der skal have adgang til hvad. 

Dette var et lille indblik i hvad der venter jer - lige så snart i har oprettet jer som bruger af Zenajour.com.

Udviklingsteamet og de erfarne iværksætterkræfter bag Zenajour.com har virkelige sparret internt igen og igen omkring hvilke informationer der er “NICE to have” og ikke mindst hvilke der er “NEED to have” og med vores pakkeløsning bestående af CRM.system og intranet i et via brandnavnet Zenajour.com - så vi ønsker at  

Så det kan fint være at du er vant til at ordlyden i de f.eks. etablerede CRM systemer er anderledes, men hos os er det hele forsøgt at holde så simpelt som overhovedet muligt og i den logiske rækkefølge, som giver bedst mening i en travl hverdag som iværksætter og selvstændig og hvor tiden ikke er til alt muligt som langt de fleste alligevel aldrig nogensinde kommer til at benytte.     

Opret jer selv GRATIS HER for at komme igang med det første af sin slags - CRM. system og Intranet i en og samme løsning.

Her kan du se mere om hvilke funktioner der er med i Zenajour.com

 

Vi glæder os til at tage rejsen samme med jer!  

Kontakt